Salt la conținutul principal
Bosch în România

Din nou pe podium: Bosch, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive

MDE&EVP2021

La Bosch, promovăm o cultură organizațională bazată pe valori precum cooperarea, deschiderea, respectul și încrederea și acționăm ca o organizație responsabilă, atât în ceea ce privește operațiunile noastre de business, cât și față de societate. Colegii noștri sunt parteneri, iar promisiunea față de angajații noștri este fermă: ne dezvoltăm împreună, ne bucurăm de munca noastră și ne inspirăm unii pe ceilalți. Diversitatea oportunităților de carieră, dinamica din business, cultura organizațională consolidată, stilul de leadership, responsabilitatea pe care o manifestăm față de business și față de societate, toate acestea creează un mediu propice pentru ca angajații noștri să aibă o evoluție frumoasă în carieră. Asftfel, an de an, înregistrăm rezultate vizibile.

Bosch se clasează, și în 2021, între cei mai doriți angajatori din România.

La nivel național, Bosch ocupă poziția șapte din 100 în topul realizat de Catalyst Solutions în 2021 și rămâne, pentru al treilea an consecutiv, al doilea cel mai dorit angajator din industria automotive. Prin cultura organizațională deschisă, programele de învățare și dezvoltare continuă, diversitatea rolurilor și a oportunităților, compania reușește să mențină la cote ridicate interesul candidaților.

Astfel, Bosch este unul dintre cei mai doriți angajatori din Cluj pentru candidații cu studii sau experiență în inginerie și pentru cei cu profil business, și al treilea în topul preferințelor specialiștilor din domeniul IT – în creștere constantă în ultimii ani. În regiunea Transilvaniei, compania ocupă locul al doilea pentru candidații din județele Sibiu, Alba și Mureș, iar în Timișoara, unde operează un centru de servicii de outsourcing pentru procese și servicii de afaceri complexe, Bosch se regăsește în primele trei opțiuni ale candidaților cu profil business.

mde2021

Cristina Corello, Director Resurse Umane în cadrul Grupului Bosch în România

Cristina Corello

"Chiar dacă ultimul an a fost plin de provocări determinate de contextul pandemic, mă bucur că am reușit să păstrăm o interacțiune de calitate cu candidații, iar rezultatele studiului Catalyst ne confirmă acest lucru. Aceste rezultate sunt, cu siguranță, rodul implicării continue a unei echipe dedicate și pasionate, care a adus o contribuție semnificativă la poziționarea Grupului Bosch în topul celor mai doriți angajatori din Romania."

Studiul „Cei mai Doriți Angajatori” se derulează anual și reprezintă unul dintre cele mai complexe instrumente de referință pentru măsurarea nivelului de atractivitate al angajatorilor din România. Anul acesta, sondajul s-a bazat pe un eșantion de peste 14.300 de respondenți cu profil Business, IT&C, Inginerie și Științe Sociale.

Mihai Boldijar, Director General Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România și Bulgaria

Mihai Boldijar

"Bosch este o companie cu o orientare constantă spre viitor, explorând mereu arii noi de business, în același timp acționând în mod responsabil față de angajații săi, față de mediu și comunitate. Ne bazăm pe inovație și avem încredere că inteligența artificială (IA) și conectivitatea, cercetarea și dezvoltarea, soluțiile inteligente pentru sănătate, viață, industrie și mobilitate, ne vor ajuta să ne dezvoltăm afacerea cu succes și în viitor.

În calitate de lider în inovație, Bosch conduce transformarea digitală și contribuie la crearea unei lumi mai conectate și mai sigure. Angajații noștri sunt parte a acestei tranformări și au un aport semnificativ la modelarea viitorului, cu soluții inovatoare, benefice și inteligente."

Bosch în percepția candidaților

Conform studiului realizat de Catalyst Solutions, principalele cinci criterii luate în considerare de către candidați atunci când își aleg un viitor angajator variază în funcție de nivelul de experiență, profilul profesional și domeniul de activitate al fiecăruia. În sondarea percepției despre Bosch ca angajator de top, peste 50 de procente dintre respondenți au declarat că percep compania drept lider în ariile sale de activitate, cu produse și servicii inovatoare, asociind-o cu tehnologiile de ultimă generație. Totodată, organizația este văzută ca un angajator stabil care oferă pachete salariale atractive și beneficii competitive, fiind recunoscută pentru oportunitățile de dezvoltare profesională, opțiuni variate de învățare, susținere continuă din partea echipelor de management, dar și expunere internațională.

O echipă unită, în continuă expansiune

Anual, Bosch oferă peste 1000 de oportunități pentru juniori, elevi, studenți și absolvenți. Numai în ultimele trei luni, peste 200 de studenți s-au înrolat în programele de internship și Working Student disponibile în locațiile din țară. Creșterea continuă a companiei din ultimii ani se reflectă nu doar în numărul de angajați - aproximativ 8.160 în decembrie 2020, de la 1.700 în decembrie 2013, ci și în diversitatea oportunităților de carieră. În România, Bosch oferă o paletă foarte largă de poziții deschise, pentru elevi, studenți și experți, candidați cu profil tehnic sau cu experiență în arii comerciale și de business, operatori și până la poziții de management. În prezent, organizația are 700 de poziții deschise pe segmentele profesionale mai sus menționate și vizează specialiști cu experiență în inginerie software, hardware, mecanică și ingineria fiabilității, specialiști cu experiență în industria automotive, vorbitori de limbi străine, dar și specialiști în contabilitate, gestiune, achiziții sau logistică.

O promisiune pe termen lung: Work #LikeABosch

Bosch conduce transformarea și contribuie la crearea unei lumi mai conectate, iar angajații săi aduc un aport direct la succesul companiei. Prin adaptarea constantă a proceselor de învățare și dezvoltare, Bosch oferă angajaților opțiuni variate de creștere profesională. În contextul transformării digitale, tot procesul de dezvoltare în organizație se bazează pe două principii: învățare continuă (Life-long learning) și autonomie în învățare (Self-learning). Angajații beneficiază de procese de învățare personalizate, adaptate la nevoile și stilul de învățare al fiecăruia, pot participa la programe consolidate de formare și au acces la platforme de e-learning și metode de învățare variate (blended learning).

Prin investițiile din sfera educațională și academică, organizația se concentrează, totodată, pe pregătirea tinerei generații, pentru care dezvoltă proiecte precum competiții dedicate, programe de masterat, cursuri universitare, programul Working Student sau cele de formare profesională continuă. Bosch prețuiește echilibrul între viața personală și cea profesională și oferă angajaților săi, pe lângă un mediu de lucru care inspiră, un pachet de beneficii flexibile, adaptate nevoilor fiecăruia, cum ar fi un program de lucru flexibil, acces la servicii medicale și la cantine moderne, acces la evenimente sportive sau recreative și la programe de wellbeing.

wlab

Ce înseamnă Work #LikeABosch

Află cum te poți dezvolta, bucura și cum poți inspira alte persoane alături de Bosch.