Impactul Bosch asupra comunităților locale

Prezența Bosch în România nu se rezumă însă doar la activitatea comercială sau industrială. De-a lungul celor 30 de ani, Bosch a devenit un partener strategic al societății românești prin gama variată de acțiuni pe care le-a întreprins. Cei aproximativ 10,000 de angajați pe care Bosch îi are în România sunt dovada clară a atenției de care beneficiază resursa umană. Nu este deloc întâmplător faptul că, an de an, Bosch figurează pe poziții din ce în ce mai ridicate în topul celor mai buni angajatori, atât la nivel de nișă de activitate, cât și în general.
Compania a avut întotdeauna grijă ca oamenii din echipă să beneficieze de posibilități reale de dezvoltare profesională, de un echilibru constant între viața profesională și cea personală sau de condiții excelente de desfășurare a activității pe toate palierele. În 2024, Bosch este sinonim cu angajator de top, genul de companie la care toți profesioniștii aspiră, acest statut fiind rezultatul unor eforturi depuse constant în ultimii 30 de ani.
Unul dintre palierele pe care Bosch le-a dezvoltat mult în România este cel al responsabilității sociale. Mai mult decât a fi un simplu actor comercial, Bosch a devenit un partener strategic al societății românești. Programele educaționale sunt fundamentale la Bosch nu doar pentru că ajută la formarea specialiștilor de care piața muncii are nevoie imediată, ci și pentru că permit transmiterea unor valori care au transformat Bosch într-una dintre cele mai mari companii din lume. Parteneriatele strategice cu universități de top din România, prin dezvoltarea a 3 programe de masterat și 4 cursuri, dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente Bosch, programele de internship care permit tinerilor să experimenteze în timp ce studiază apartenența la echipa Bosch, programul școala duală, adresat elevilor, sau bursele oferite an de an sunt piloni ai parteneriatului cu sistemul educational.
De asemenea, parteneriatele pe care Bosch le are cu comunitățile locale sunt fundamentale pentru activitatea companiei. Din 1994 și până în prezent, Bosch a încercat și a reușit să aibă un impact major asupra mediului în care angajații trăiesc. Echipa Bosch este un termen ce transcede mediul de lucru pentru că Bosch a fost întotdeauna un partener al comunității. De la susținerea unor programe ale autorităților locale la dezvoltarea propriilor programe, folosind resusele interne, compania a fost prezentă în comunitate.
În anul 2020, la inițiativa echipei Bosch din sediul central, din București, a fost înființată Fundația Bosch România. Este vorba despre o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv asumat generarea unor schimbări în bine pentru persoanele defavorizate și pentru societate, în ansamblul ei.